Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Είμαι η κόρη του καπετάν Αντώνη του χιτοφάγου.

Είμαι η κόρη του καπετάν Αντώνη του χιτοφάγου, του καπετάνιου της πόλης. Που ήπιε ρετσινόλαδο από τον Μανιαδάκη, που πολέμησε στη μάχη της Κρήτης, που πρωτοστάτησε στην απόδραση της Σωτηρίας, που πολέμησε στα δύο μπλόκα της Καλλιθέας, που μεγαλούργησε στη Μάχη του Μακρυγιάννη και σ’ αυτήν του Πρώτου Συντάγματος, Που τσάκισε η υγεία του στην παρανομία, στις φυλακές και τις εξορίες και μαύρισε η ψυχή του γιατί πάνω κι από την αγάπη του για τη ζωή έβαλε το καθήκον του να σκοτώσει. Βαριά το έφερνε αυτό πάντα.

Είμαι η εγγονή τεσσάρων μικρασσιατών παπούδων και γιαγιάδων που ήρθαν διωγμένοι από μια ζωή χαρισάμενη και ξανάρχισαν από την αρχή στην παράγκα.

Είμαι το παιδί αυτωνών που ξανάφτιαξαν τις ζωές τους από τα συντρίμμια 4 φορές μέσα σε 3 γενιές.

Είμαι η αρραβωνιαστικιά του Πέτρουλα, είμαι η αδελφή του Διομήδη Κομνηνού. Είμαι η μάνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Είμαι η αριστερά. Κι όσα εισαγωγικά και να μου βάζετε γύρω από το «αριστερή», αριστερή θα μείνω.

Γι’ αυτό ξύνω τόσα χρόνια με τα νύχια μου το βράχο.

Ξύσε ξύσε ο βράχος όμως άρχισε να μαλακώνει. Κι αυτό είδατε καθήκια και φοβηθήκατε. Ότι ο βράχος μαλακώνει. Γελάγατε τόσα χρόνια μαζί μας: ανεδαφικοί, συντρόφια, προδωμένοι, αγανακτισμένοι ήμασταν για σας.

Μας σιχαινόσαστε: Αγέλη. Κορόϊδα ιδεολόγοι.

Γεια σαν ρε μάγκες. Εσείς είστε πιο αναλώσιμοι από μας. Εσείς είστε οι αναλώσιμοι. Εμείς ξέρουμε ότι πίσω από σας είναι οι κυβερνητικοί και πίσω από τους κυβερνητικούς οι λάτσηδες και οι βαρδινογιανναίοι. Ξέρουμε που βαδίζουμε. Ξέρουμε όμως και ότι για να φτάσουμε στο στόχο πρέπει να περάσουμε απ’ όλα τα αναχώματα. Κι εσείς βρίσκεστε στο πρώτο. Σ’ αυτό της δύναμης της πληροφόρησης. Πληρωμένοι κονδυλοφόροι, νομίζετε ότι όταν έρθει η ώρα τ’ αφεντικά σας θα σας στείλουν στις Σεϊχέλες; Βορρά θα σας δώσουν. Τα κομμάτια σας θα πετάνε πίσω τους για να κερδίζουνε χρόνο. Αυταπατάσθε επειδή σας καλούνε σε κανένα τραπέζι με πολλά μαχαιροπίρουνα και σατώ λαφίτ ότι θα σας πάρουν μαζί στο ελικόπτερο. Θα χαιρετάτε από κάτω κι εσείς όπως κι εμείς. Εσείς με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια σας κι εμείς με δάκρυα χαράς. Και ουαί τοις ηττημένοις.

Αλλά έχετε αρχίζει να τα μυριζόσαστε όλα αυτά. Γι’ αυτό βγαίνετε τώρα από τις τρύπες σας να δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας στ’ αφεντικά σας.

Μπουρδολογείτε στις τηλεοράσεις. Προσπαθείτε να κάνετε τα αδύνατα να φανούν δυνατά. Με σεντόνια σκεπάζετε το λιμό στην Αργεντινή. Μου φοράτε την ενοχή καπέλο ότι ανήκω στους μικροκλέφτες, πως φταίω εγώ, εσείς τα αρχιλαμόγια. Με προσβάλετε! Προκαλείτε! Για να δείξετε πόσο άξιος είναι ο μισθός σας. Για να χάσω την ψυχραιμία μου.

Δεν την χάνω ρε την ψυχραιμία μου. Την έχω στρατευμένη στο κίνημα. Αλλά μην τολμήσει κανείς ν’ αγγίξει τη μνήμη του πατέρα μου του καπετάν Αντώνη του χιτοφάγου. Θα γλύψω και την κάμα.

17 σχόλια:

  1. Πολυ καλο το κειμενο σου,το χαρηκα πολυ που το διαβασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΟΣ, ΑΝΗΨΙΟΣ, ΑΝΑΔΕΞΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΥΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ , 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΑΚΟΝΙΖΩ ΤΗΝ ΧΑΤΖΑΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΟΝΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ-ΘΥΜΑΣΑΙ?) ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΗΡΜΕΝΟΥ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ."

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΞΙΣΟΥ ΑΛΑΖΟΝΙΑ, ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ, ΜΙΣΟΣ, ΦΘΟΝΟ ΚΛΠ.
    ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΜΥΑΛΟ?
    ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ?
    Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο καθένας επιλέγει τους "ιστορικούς" γονείς του. ε, μόνο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ θα επέλεγαν τους Χίτες/ταγματασφαλίτες/γερμανοτσολιάδες και όλα τα άλλα τα κατακάθια που ανέφερες ανώνυμε, ως "ιστορικούς" γονείς τους. άλλοι υπόφεραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος,

    μοιάζεις με κάτι αστούς που τους λένε, κοίτα το κονσερβοκούτι και πετάγονται μέχρι το ταβάνι, χρόνια αργότερα. Πάραυτα η ιστορία έχει δείξει ότι η ζυγαριά έγειρε προς τα δεξιά όσον αφορά ευθύνες, επίσης η καταπληκτική ιδεολογία της στην άσκηση πολιτικής βρίθει τακτικών χειρότερων από ένα κονσερβοκούτι- δεν βλέπουμε τι μας σφάζει- έρχεσαι το λοιπό που λέει κι ο Μάκαρος (γνήσιος εκπρόσωπος αυτών που αναφέρεσαι) και πουλάς τι ακριβώς? Οργή στο κείμενο? αντικειμενικότητα? Να πέσουν οι τόνοι? Πως λέμε θα χυθεί άπλετο φως...
    Και μιας και σου απευθύνεται Σμυρνιός, για πες μου γιατί έκαναν 20 απόπειρες δολοφονίας στον Βενιζέλο με οικτρούς τρόπους, και στα από δεξιά τίποτα...
    Μήπως πάλι ξέρεις γιατί ο Βελουχιώτης ζητούσε άρβυλα για τους φαντάρους του ενώ ο Ζέρβας "μια κούτα ουίσκυ"...
    Όταν βρεις απαντήσεις επί του συνολου στην ιστορία λοιπόν Point to point που λέμε οι καπιταλιστές του σήμερα με τα άη παντ, και εκτός από τα κάποια χάλια στης αριστεράς βρεις επιχειρήματα, έλα και γράφε και κεφαλαία και δείξε μας και τον δρόμο, μέχρι τότε να θυμάσαι ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.

    Κι όταν ομιλείς πολιτικά δεν ανακατέυεις οικογένειες, μόνο κάποιους τριχωτούς αδένες στο πως μπορείς να αντιπαρέλθεις αυτά που λες.


    Φιδάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ βλέπουμε δοσμένη ως μελόδραμα όλη την ψυχανωμαλία της αριστεράς που εν έτει 2011 ονειρεύεται σφαγές και αίματα και 4ο γύρο.
    Η αριστερά προσπαθεί να το παίξει και πάλι "θύμα", ενώ είναι η κυρίως ωφελημένη από τη ρεμούλα της μεταπολίτευσης και οι δικοί της κομματικοί στρατοί είναι αυτοί που βούλιαξαν το κράτος, την οικονομία, τα πανεπιστήμια κοκ.

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 902.
    ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ

    Ο εγωισμός είναι ανοξείδωτος. Διαρκεί για πάντα και περιορίζει ότι είναι αγαθό και ανυψωτικό προς άλλα πεδία. Ο εγωισμός είναι καταστολή.
    Τι ζητάμε; Τι θέλουμε; Η αυταρέσκεια και η υπερηφάνεια μας περιθάλπουν το εγώ μας και μας υποδουλώνουν καθημερινά, μας τυφλώνουν.
    Γιατί:
    Δεν ζητάμε την αναγέννησή μας αλλά τη βόλεψή μας,
    Δεν ζητάμε την αποκαθήλωση του εγώ μας αλλά την διατήρηση αυτού που καλλιεργήσαμε και διατηρούμε, της ανικανότητας να δούμε τη ανεπάρκειά μας σαν κοινωνία.
    Δεν ζητάμε την ανιδιοτέλεια αλλά με ιλαρότητα επιδιώκουμε την ιδιοτέλεια στο όνομα της προσωπικής μας ευμάρειας και αποχαύνωσης.
    Δεν ζητάμε τη θυσία της καθημερινότητάς μας, αλλά τη διατήρηση της απέχθειας της δικαιοσύνης.
    Δεν ζητάμε συγνώμη από όσους έχουμε βλάψει μέχρι σήμερα με τις κεκτημένες μας διακρίσεις, που στεγάζονται σε συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά επιθυμούμε να συνεχίσουμε την αδικία.
    Δεν ζητάμε με παρρησία της αναγέννηση της κοινωνίας μας αλλά διαλέγουμε τη μετριότητα και την απομόνωση.
    Δεν υπολογίζουμε τις ερχόμενες γενιές και θεωρούμε ότι μόνο η ευμάρεια και η καλοπέραση εγγυώνται λαμπρό μέλλον. Αρνούμαστε να διανοηθούμε ότι ήλθε η ώρα της θυσίας.
    Δεν αποδεχόμαστε το λάθος μας και σαν άλλοι ηλίθιοι επιμένουμε στη βλακεία μας, με πάθος ποθούμε τη κενότητά μας. Οι άλλοι γελούν μαζί μας.
    Θεωρούμε τους εαυτούς μας γενιά πολιτισμού και πνεύματος και δεν βλέπουμε ότι έχουμε θάψει εδώ και πολλούς αιώνες τη ταυτότητά μας. Δεν είμαστε αυτό που ήταν άλλοι πριν από εμάς. Δεν τους σεβαστήκαμε ούτε μία στιγμή. Στροβιλιζόμαστε στο ραγιαδισμό, στην δολοπλοκία της καθημερινότητας, στην αποσαθρωμένη Ελληνικότητά μας.
    Φωνασκούμε ανενδοίαστα με κραυγές άναρθρες, ακατανόητες χωρίς όραμα και προσδοκίες. Πιθηκίζουμε υπερήφανοι.
    Το σύστημα και η ιστορία μας θα μας συνθλίψουν, αυτό είναι αναπόφευκτο. Ένα τεράστιο δάσος έχει χαθεί πίσω από ένα εγωιστικό καχεκτικό δέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΟΤΑΝ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΥΕΛΛΕΣ"

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ.
    ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ.
    ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΕ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΔΙΚΟΛΑΒΟΥ ΡΑΧΙΩΤΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ -ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ- ΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ "ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΘΟΔΕΣ" ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΜΑΝ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
    ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΥΛΙΑ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40) ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχουν ερωτηθεί οι παλιότεροι βρε. παλιότεροι σοβαροί, όχι ξεφτίλες και προσκυνημένοι σαν και του λόγου σου. μας έχουν εφοδιάσει με κονσερβοκούτια και σε ψάχνουμε. έχει χώρο η κοιλάδα του Μελιγαλά ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΗΓΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΒΛΑΚΑ.....

      Διαγραφή
  10. ΝΑΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ. ΜΕΝΩ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ. ΑΝΕΒΑ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΛΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι η εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου που τώρα είσαι επίτροπος στην ΕΕ με τεράστιο μισθό και νουθετείς τους ιθαγενείς να δεχθούν τα μέτρα της τρόικας για να μη χάσεις τη θέση σου και τα ευρώ σου.
    Είσαι ο γιός του υπουργού Υγείας της κυβέρνησης του βουνού και κατάσκοπος της Ανατολικής Γερμανίας που έφαγες το καταπέτασμα από προμήθειες του Δημοσίου και τώρα είσαι βαθύπλουτος.
    Είσαι ο διανοούμενος αγωνιστής του κόμματος (ένα είναι το κόμμα) που τώρα είσαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζεις το μεσοπρόθεσμο για να μη χάσεις θέσεις και καταθέσεις.
    Είσαι ο αγωνιστής ιδιοκτήτης της βίλας Υπατία που βγάζεις από τη δύσκολη θέση τη κυβέρνηση και σε αντάλλαγμα παίρνεις καλές δουλειές σε δύσκολες εποχές.
    Είσαι ο παλιός κνίτης που τώρα έγινες υπουργός Υγείας και τώρα κλείνεις νοσοκομεία.
    Σε πιο μαζική κλίμακα είσαι ο προοδευτικός μαχητής φοιτητής της δεκαετίας του 70 που διορίσθηκε στο Δημόσιο με το ΠΑΣΟΚ.
    Ευτυχώς όμως δεν είσαι κάτι χειρότερο : γιος υπεύθυνου για μυριάδες θανάτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.Και δεν είσαι αυτό το χειρότερο όπως άλλοι όμοιοι με σένα στα Βαλκάνια γιατί ο πατέρας σου έχασε στον εμφύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω η κορη του καπετανιου ειναι δανεισμενος χαρακτηρας απο το μυθιστορημα ορθοκωστα του φιλτατου βαλτινου.

    Δυστηχως δεν απεχει και πολυ απο το να ειναι πραγματικος χαρακτηρας. Καπως ετσι περασε ο λαός μας απο τοση φωτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν η εξέλιξη των πραγμάτων είναι πάντοτε σε ένα χρόνο μετά από το παγκόσμιο γίγνεσθε, δημιουργούνται ανάλογα "ηρωικά" σύνδρομα που ταλανίζουν την κοινωνία δεκαετίες τώρα.
    Δυστυχώς, η ηρωιoποίηση-γνώρισμα της "δημοκρατικής" αριστεράς και όχι η σκληρή αυτοκριτική για να πάμε ένα βήμα μπροστά, μας έφερε εδώ που είμαστε τώρα για να δείχνουμε ο ένας τον άλλο με το δάχτυλο, ως υπαίτιους της κατάστασης.
    Ως πότε οι "αριστεροί" θα αυτοαποκαλούμαστε "δημοκράτες" και όχι "αριστοκράτες", καθόσον διαθέτουμε την πρωτοπορία του πνεύματος και των ιδεών, άρα επιδιώκουμε την κυριαρχία μέσω των "αρίστων"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eγώ είμαι Χίτης κορακοζώητος,έχω βρυκολακιάσει και θα σου πιω το αίμα...από τον τρυφερό σου λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α ΩΡΑΙΑ!!! ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ Μ@Λ@ΚΙ@Σ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ......
    ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"....
    ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ ΤΕΛΙΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή