Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζί τα φάγαμε ....

Ψάχνετε απεγνωσμένα  ελεεινοί να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα στους ψηφοφόρους σας. Ακόμη και στον πιο βαθύ μηχανισμό σας που έχει αρχίζει και τρίζει. Γιατί τα μπιλιετάκια για τα χαράτσια φτάνουν και σ’ αυτούς.  Δεν βλεπει η εφορία μέσα στην κάλπη. Ούτε τα μέτρα ξεχωρίζουν ψηλούς κοντούς.
Αλλά κάποιος πρέπει να σας στηρίζει ακόμη για να προλάβετε την καταστροφή  για την οποία είστε εντολοδόχοι. Και για να τον κρατήσετε σπεκουλάρετε πάνω στα πάντα. Αλλά ψήνετε κάθε μέρα και λιγότερους.
Ποιον είχε αποδέκτη αυτό το «λογοτέχνημα»;  Ε ρε ντενεκέδες! Βάζετε τους κοντυλοφόρους σας και γράφουνε με το κομμάτι. Το βιολί βιολάκι. Κι η κατακλείδα πάντα η ίδια μαζί τα φάγαμε. Υπάρχει κόσμος που πιστεύει ακόμη σ’ αυτή τη φτήνια; Ουτε βραζιλιάνικη σαπουνόπερα.

Οι υπόλοιποι, εμείς δηλαδή, καμαρώστε πόνημα που κυκλοφορεί χέρι με χέρι ανάμεσα στους αδελφούς πασόκους

Πάμε λοιπόν, Ορθογραφία, στίξη, σύνταξη του «συγγραφέως». Δεν αλλάζουμε τίποτε από σεβασμό.
Το μεγαλούργημα κυκλοφορεί σε διάφορες εσωκομματικές λίστες του ΜΠΑΤΣΟΚ.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
 Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρονιά συνδικαλιστή τον ξέρω.
Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα.
 Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.
Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ.
Δίπλα τους ο θειος μου, αντίθετος από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν είναι οι ΑΛΛΟΙ κυβέρνηση.
 Και από κοντά τα δυο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών.
 Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακλουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί άδειας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.
Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και 3 έλληνες..
Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32, παρέα με τον Γιώργο, γιατρό, τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.
Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε πότε του αποδείξεις, με τον Κυριάκο της Εφορίας, που δεν είχε δει ποτέ του παράβαση τα τελευταία 6 χρόνια...
 Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Γιάννης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.
Να και ο Μηνάς, που είχε ξεχάσει ποτέ έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα κτήματα του.
 Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χεριά ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν,
 "Κάτω τα χεριά από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"
 Ο Στέφανος, αδελφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια:
 "-Ρε, Κώστα, εμείς εδώ τι κάνουμε?"
 Έλα, ντε!
-Εμείς εδώ τι κάνουμε ;!.. 

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ποιον ψήσατε ρε μ’ αυτό. Ότι και να κάνετε σας πήραμε χαμπάρι,
Κι ο Κώστας, κι ο Στέφανος κι ο Μηνάς που για να πάρει φορολογική φυλάει κατουρημένες ποδιές και πληρώνει τον κώλο του ενώ όλες οι εταιρείες που δημοσιεύσατε και χρωστούσαν είχαν φορολογική, κι ο Θόδωρος ο γιατρός του ΕΣΥ που δεν βρίσκει καθετήρα να καθετηριάσει και τρέχει από όροφο σε όροφο, κι η γκόμενά του που είναι αλβανή ειδικευόμενη νεφρολόγος που επειδή είναι αλβανή παίρνει 380 ευρώ μισθό και κάνει εφημερίες αλλωνών για 40  ευρώ,  κι ο Λάκης ο φοιτητής που ετοιμάζεται να τα παρατήσει γιατί ο πατέρας του είχε μαγαζί 30 χρόνια στη Νέα Σμύρνη και πήγαινε καλά και στο 31 αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο κι ο Γιάννης με τη Μάρω  με τα τρία τους παιδιά που τους ειδοποιήσατε σήμερα ότι παρόλο που δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος ο ένας από τους δύο θα κάτσει σπίτι για να συμμορφωθεί και ρίχνουνε κλήρο πιο από τα τρία τους παιδιά θα στείλουνε στα φανάρια,  κι ο Στάθης η εθελουσία του ΟΤΕ κι ο άλλος ο πυροσβέστης που πληρώνανε κρατήσεις για αυτούς τους συντάξιμους όρους αλλά τώρα τους λένε τα λεφτά που δώσατε καλύτερα να τα παίζατε στ’ αλόγατα κι ο θείος σας ακόμη που σας σιχάθηκε η ψυχή του κι ας ψήφιζε από τότε που είχατε βάψει τα καφενεία χρωματιστά κι η θεία σας ακόμη η αγρότισσα που έλεγε Αντρέα κι έχυνε και τώρα βλέπει την Παναγία να πουλάει κουλούρια και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός και που μπορώ να σας τους πω έναν έναν με την ιστορία του και μαζί με όλους αυτούς κι εγώ πρώτη και καλύτερη θα είμαστε στην επόμενη πορεία. Που δεν θα είναι πορεία γιατί δεν θα μας χωράει η Αθήνα να περπατήσουμε. Θα στεκόμαστε! Και θα φωνάζουμε ένα μόνο σύνθημα. Μαζί τα φάγαμε, εσείς τον ήπιατε!

Γιατί αυτό θα γίνει. Αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει. Και να δω ποιον κοντυλοφόρο θα βάλετε να γράψει για το φευγιό σας. Που θάχουνε πάρει όλοι τα κομμάτια μας,

Αλλά άντε ρε μάγκες, θα σας κάνω το χατήρι. Τη φευγάλα σας θα την περιγράψω εγώ!
Με μουσική υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα! Δόξη και τιμή χαιρέτισον αυτούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου