Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Προσεχώς, ιστορίες του Γκάπι

Η φωτό τον αδικεί 
Λίαν προσεχώς ξεκινάμε μια στήλη ψυχαγωγίας των «μικρών» μας φίλων με έναν διάσημο πλέον ήρωα που ζει στο τουίτερ. Τον Γκάπι τον φιλεύσπλαχνο.

Λίγα λόγια για τον ήρωά μας

Ο Γκάπι (επιστημονικό όνομα Gapophagosaurus) είναι ένα αθώο και φιλεύσπλαχνο πλάσμα. Μπαμπάς του είναι o @Giopso και νονός του ο @Cocobilly. Ο Γκάπι δεν είναι αυθύπαρκτο πλάσμα. Ζει και υπάρχει εφόσον υπάρχει τροφή. Τροφή του Γκάπι είναι τα γαποδίποδα. Αυτά είναι όντα καλοντυμένα αρσενικά και θηλυκά που κάνουν φωλιές στη Βουλή και στους πέριξ αυτής χώρους καθώς και στα Υπουργεία.

Οι φιλόλογοι ερίζουν για την ετυμολογία της λέξης γαποδίποδα. Ως επικρατέστερη φέρεται η άποψη διακεκριμένων γλωσσολόγων οι οποίοι επιμένουν ότι η λέξη είναι σύνθετη γαπ+δύο+πους. Το πρώτο συνθετικό γαπ σημαίνει συνήθως τον Πρωθυπουργό της χώρας και παραλάσσει ανάλογα με την περίοδο. Είχαμε δηλαδή ΓΑΠ στους μετακατοχικούς χρόνους, ΑΓΠ στους μεταπολιτευτικούς χρόνους, ΓΑΠ στους τροικανούς χρόνους κ.ο.κ. Οι ΓΑΠ εναλλάσσονται με τους ΑΓΠ υποκύπτοντας σε μια κοσμική τάξη, εκτός των περιπτώσεων που ενίοτε εμφανίζονται ιστορικά και οι ΚΚ αλλά αυτοί είναι άλλου παπα ευαγγέλιο.
Το δεύτερο συνθετικό «δύο» δηλώνει τον πλήθος και το τρίτο «πους» δηλώνει τον πόδα. Και τα δύο δηλώνουν έκπληξη πως δίποδα όντα κυριαρχούνται από χαρακτηριστικά και συμπεριφορές τετραπόδων όπως οι ύαινες, τα τσακάλια και γενικώς τα κτήνη.
Χαρακτηριστικά του Γκάπι όπως βλέπετε και στη φωτογραφία είναι το πλατύ χαμόγελο του μόλις δει γαποδίποδο, άρα τροφή. και η επιβλητική του εμφάνιση.
Για να υπάρχει και λίγη αγωνία ...

Στην επόμενη δημοσίευση : Πως ο Γκάπι κατασπαράσσει την τροφή του

Αμέσως προσεχώς : Ιστορία 1η Ο Γκάπι προπονείται!

1 σχόλιο:

  1. Μικρή παράκληση για την ιστορία του Γκάπι: τη μεγάλη βδομάδα, όταν θα νηστεύει, μπορει να φάει τον Μάικ τον Φασολάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή