Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το ταριφάτο των ιπποτών της ελεεινής συμφωνίας

Απεργούν οι άρχοντες των δρόμων.
Με την ανοχή  των ΜΑΤ, γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το δακρυγόνο θα ξεκινούσε από τα Τέμπη, οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των ταξί έχουν ξεκινήσει μια άκρως συντεχνιακή κινητοποίηση.  Τις ημέρες του μεοοπρόθεσμου όταν τους έλεγες κλείστο και κατέβα στην περικύκλωση σου απαντούσαν "δεν βγαίνω, μάνα μου, δεν βγαίνω".  Τώρα βγαίνουν βέβαια γιατί νομίζουν ότι υπερασπίζονται τα συμφεροντάκια τους και δεν έχουν καμμία σχέση με αναρχοκομμούνια που θέλουν να ανατρέψουν την τάξη όπως την έχουν αυτοί στο κεφάλι τους και όπως τη βλέπετε στη φωτό.

Από την περίοδο της χούντας αποτελούν τον Ιωάννη τον αγαπητό της κάθε κυβέρνησης.  Ολοι οι κυβερνώντες ελπίζοντας ότι θα έχουν ένα φτηνό πεμπτοφαλαγγίτικο στρατό μοίραζαν τις άδειες σε ημέτερους ως χαρτοπόλεμο.  Γι' αυτό, είναι τόσο ισχυρή συντεχνία που κατάφεραν να δημιουργήσουν ρήγμα ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης.  Διάφορα  βουλευτάκια που για πολύ σοβαρά θέματα (να μην τα αναφέρουμε τώρα και γινόμαστε κουραστικοί) κάνανε μώκο ξεγυρισμένο κάνουνε τώρα τα κοκκοράκια για τα συμφέροντα του ταριφάτου.  Ποιός ξέρει σε τί είδους διαπλοκές και εκβιασμούς υποκύπτοντας.  Και ποιός ξέρει ποιόν εξυπηρετεί αυτή η απεργία.  
Κι ο αδικημένος της υπόθεσης: οι οδηγοί ταξί.  Ανθρωποι  που φάγανε σαβούρα από τις δουλειές τους, (ΤΕΙτζήδες, μηχανικοί, νοσηλευτές, τελευταία αλβανοί που προέρχονται από την οικοδομή που λιμοκτονεί) κι έπιασαν το τιμόνι για λιγότερο από 40 ευρώ το 12ωρο, έχουν μπει σε καθεστώς υποχρεωτικής απεργίας χωρίς καμμία προοπτική γι' αυτούς.  Γιατί φυσικά για συνδικαλισμό ούτε λόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου